A nők munkába állását segítik Tatán

A hivatalos megnyitón Bencsik János országgyűlési képviselő, Michl József Tata polgármestere, Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) elnöke, és Vígné Kulcsár Krisztina szakmai vezető köszöntötte a résztvevőket. Mint megtudtuk, az Európai Szociális Alapnak köszönhetően létrehozott Család és KarrierPONT helyi szervezetként működik, célja, hogy információk és képzések, tréningek biztosításával segítse, támogassa a Tatán és vonzáskörzetében élő nőket valamint családtagjaikat.

Elsősorban a nőket, de természetesen a családok minden tagját várják a tatai KarrierPONT-ba, ahol tréningekkel, előadásokkal, önéletrajz megírásához és próbainterjúhoz kapcsolódó segítségnyújtással, különböző tanfolyamokkal, párkapcsolati tanácsadással, munkaügyi és jogi tanácsadással is várják a jövőben az érdeklődőket – mondta Vígné Kulcsár Krisztina.

A tatai Család és KarrierPONT-ban szeptembertől indulnak az első képzések. A kurzusok, tanácsadások idejére gyermek- és idősfelügyeletet vállalnak a szervezet munkatársai, ezzel is megkönnyítve a részvételt. A helyszínen minden szolgáltatást ingyenesen lehet igénybe venni. A KarrierPONT hétfőn és pénteken 8-tól 15, szerdánként pedig 11–17 óráig várja az érdeklődőket a piarista rendházban.