Menjek vagy maradjak, hol rontottam el?

A kapcsolat elején minden tökéletes. Úgy érezzük végre megvan amire mindig is vágytunk és jobb már nem is lehetne. Tökéletes az összhang, érzékenyek vagyunk a társunk minden rezdülésére. Hosszú, élvezetes, tartalmas beszélgetések, áttáncolt éjszakák, egész napos ágyban heverészés, csodás intim pillanatok. Ennyi jóról a legmerészebb álmunkban sem mertünk ábrándozni. Ilyen jól működik minden, amikor figyelünk egymásra és amikor nincsen ennél fontosabb.

Közös célok

Telnek a napok, hetek, hónapok, évek és kitűzzük a közös célokat. Mindenki ilyen kapcsolatra vágyik és arra, hogy ez egy életen át tartson. Az, hogy fennmaradjon a mi felelősségünk. Mindkettőnké, hogy valóban így maradhasson egy életen át. Ehhez felnőttnek kell lenni, mindkét félnek. Ha férfi csupán pótanyát keres, aki segít megoldani számára a hétköznapok nyűgjeit az előbb vagy utóbb töréshez vezet. A nő, nő akar lenni és nem anya. Arra ott vannak a gyerekei. A felnőttséghez, a felnőtt léthez szükség van némi önismeretre, amit többféle módon fejleszthetünk például könyvek segítségével vagy akár önismereti tréning keretében.

Ha elfogy a figyelem egymás felé

A hétköznapok taposómalmában lassan eredménnyé válnak a kitűzött célok. Megszületnek a tervezett gyermekek, megvan a saját lakás és autó. A még több anyagi siker elérése olyakor már fontosabb annál, mi van velünk, hogy érezzük magunkat. Kevés az egymásra figyelés és egyre több a visszautasítás egymás felé. Látszólag minden adott a közös boldogsághoz, valami mégis hiányzik, elveszett vagy elkopott. Visszatekintve tisztán látszik, hogy a célok felé vezető úton elveszett a lényeg és a lelkesedés helyett csak a fásultság maradt.

Nem szégyen segítséget kérni

Gyakran az egyik félben több életöröm marad. Akinek lenne igénye az összebújásra, az intimitásra, csak nincs kinek odaadni, mert a másik mindig fáradt. Jó lenne megint bolondozni, beszélgetni, szerelmeskedni gondtalanul, de valahogy erre soha nem jut idő. Mi történik akkor, ha ez a folyamatos hiány csak egyre növekszik és növekszik? Ha a társad, akivel át szeretnéd élni mindezt mindig visszautasít akkor elkerülhetetlenül utat tör majd ez a vágy más irányba. Főleg akkor, ha ez a kedvetlenség csak neked szól, feléd irányul.

Amikor kettesben vagytok akkor újra és újra felbukkannak a kifogások akár beszélgetésről akár összebújásról van szó. Ilyenkor jól jön a külső támogatás akár párkapcsolati tanácsadás formájában, aminek kereti között együtt újra fel lehet fedezni az értékeket egymásban. Visszamenve az időben felkutatni hol veszett el a kapcsolódás és összevarrni az elszakadt szálakat.