Hogyan küzdjünk meg a stresszel a mindennapokban?

A stressz a túlélésünket szolgálta, amíg a stressz helyzet nem vált szinte állandóvá.  Napjainkban szinte állandó feszültségben élünk, de a jó hír az, hogy nem kell ezt választanunk. Néhány új a hétköznapokban beilleszthető szokással lazíthatunk a feszessé vált életvitelünkön.

Az edzés a legjobb stresszkezelő módszer

Jellemző hogy egy feszültségektől terhes munkanap után nincs kedvünk kikászálódni a fotelból vagy a kanapén elterülés az egyetlen, amire vágyunk. Nem meglepő, hiszen a folyamatos stressz sok energiánkat felemészti. Kutatásokkal igazolták, hogy a jelentősen kevesebbet mozgunk, és ha növekszik a nyomás rajtunk, akkor még a szokásos edzési rutinról is lemondunk. Ez nem éppen a legjobb döntés, mert az edzés lenne a feszültség és a szorongás legjobb oldószere.

A Bristoli egyetem kutatói, irodában dolgozó emellett rendszeresen sportoló önkénteseket kértek fel rá hogy egy skálán jelezzék a hangulatváltozásaikat. A hetente legalább három alkalommal edző kollegák sokkal jobb hangulatról számoltak be és ezt nem befolyásolta, hogy edzőteremben edzettek, futottak, kerékpároztak vagy úsztak. A lényeg hogy mozogtak, ami nem csupán a munkával kapcsolatos stresszt csökkentette az életükben, de az általános közérzetük is javult és az emberi kapcsolataikban is együttműködőbbek voltak.  Vannak, akik a Williams életkészségek © Téning  vagy másnéven  stresszkezelés tréning áldásos hatásaira esküsznek. Ki-ki azt válassza, ami neki működik.

A kiszámíthatóság is sokat segíthet

Szakértők szerint a harmonikus működésünkhöz szükség van napirendre. Ha a napunk visszatérő eseményekből és feladatokból kiszámítható szokás és szabályrendszerből áll, akkor tulajdonképpen leegyszerűsítjük az életünket, ami már önmagában is stresszoldó hatású. Jordan B. Peterson korunk egyik híres pszichiátere szerint már akkor sokat teszünk magunkért, ha kiszámítható ütemben alszunk, illetve reggelizünk ezzel keretet adva a napunknak. Ha az esti lefekvésünk időpontja változó, akkor is érdemes ugyanabban az időben ébredni és az ébredés után rövid idővel zsírban és fehérjében gazdag reggelit fogyasztani. Stresszes állapotban a szervezet számára fontos energiaforrás a cukor. A stresszhormon emeli, a vércukor szintet a májból több cukor kerül a véráramba. A dietetikusok talán nem értenek egyet vele de a testünk számára hasznos a reggeli kávénkat megédesítő cukor. Ha szerencsénk van a munkáltatónk is szervez a számunkra streszkezelés tréninget.

Figyeljünk arra, amit éppen csinálunk

Mindenki számára fontos lenne napi tíz perc meditáció azoknak, akik nagyon sok feladat terheli, a vállukat egy óra kellene belőle. A testet-lelket ellazító, feltöltő meditáció segítségével elkerülhetjük, hogy felőröljön bennünket a stressz. Ehhez a youtubon is találunk segítséget. Hamar rá lehet szokni és egy idő után már kérni fogja a testünk a lazítást.
A szokásos napi tevékenységeinkben hasznos, ha valóban arra figyelünk, amit éppen csinálunk. például a reggeli kávénkat nem csak megszokásból leönjük a torkunkon, hanem az ízére is figyelve élvezzük azt.

Művészeti tevékenységek és rendrakás

Bármilyen művészi tevékenység is, amit végzünk terápiás hatással bír. Festés vagy fafaragás, zenélés vagy írás tulajdonképpen mindegy. A cél hogy spontán legyen és élvezetből tegyük. Cserébe nő az önbizalmunk javul az önértékelésünk ezzel párhuzamosan pedig kevésbé leszünk szorongók.
Sok nő számol be róla, hogy a takarítás rendrakás végére kellemesebben érzi magát. A rendrakással egybekötött selejtezés felfrissít, és új energiákkal tölt fel. A régi energiák kisöprése a lakásból helyet csinál az újnak. A lakásunk megtisztulása és kacattalanítása pedig segít a múltunk elengedésében is, ezzel lelki megtisztuláson megyünk keresztül. A tiszta és rendezett lakás nyugalmat áraszt ahol mi magunk is pihentebbek, stresszmentesebbek lehetünk.
Ha egyedül már nem tudunk megküzdeni a mindennapi stresszel és már kipróbáltuk amit lehetett kérjük szakember, pszichológus segítségét.

Kinél van a karmesteri pálca?

A viselkedésünk mozgatórugói elsősorban önmagunk előtt van rejtve a környezetünknek azonban sokkal több információ áll a rendelkezésére a viselkedésünkről, mint amennyit szándékosan közölni akarunk. Ehhez tulajdonképpen még csak meg sem kell szólalnunk. Ha otthon megbántott a párunk munkába indulás előtt és mi egy bank ügyfélszolgálatán dolgozunk, tudatosan kell szabályoznunk a viselkedésünket. Nem zúdíthatjuk rá az ügyfélre a rossz kedvünket, hiszen egyrész nem ő az oka, másrészt akár az állásunkat is elveszíthetjük.

Önismereti tréning segítségével folyamatosan fejlődhet az önbizalmunk

Életünket kapcsolatok hálójában éljük, alapvető szükségletünk a társas közeg, amelyben fejlődhet önbizalmunk és jól érezhetjük magunkat. A környezetünk visszajelzései alapján végzett önvizsgálat lehetőséget kínál a változtatásra, fejlődésre, a viselkedésünk megváltoztatására. Ha tudatosan irányítjuk, mindezt elkerülhetjük, hogy bábuként sodródjunk mások kénye kedvének kiszolgáltatva, miközben negatív reakcióinkkal másokat megbántva rombolhatjuk kapcsolatainkat, amely negatív hatással lesz életminőségünkre.

Fontosak a társas kapcsolatok

Társas kapcsolataink minősége meghatározó az életminőségünk szempontjából. Hatással van a mentális és fizikai egészségünkre, teljesítményünkre, hangulatunkra és összességében az életkedvünkre. személyiségünk születésünktől fogva társas kapcsolatok révén fejlődik. Ezek alapján határozzuk meg magunkat. Önmagunk ismerete nélkül lehetetlen feladattá nő a kapcsolatépítés, a meglévő kapcsolataink működtetése, a közösségben való működésünk.

Ha valaki nem képes alkalmazkodni, mindig mindent kritizál, akkor a közösség el fogja engedni, mert nem tudja, vagy nem akarja a visszajelzéseket értelmezni. A jelenlétét a közösség kellemetlennek majd nemkívánatosnak fogja tartani és akár ki is zárhatja.

A magánéletünk problémáit helyén kell kezelni

A magánélet, a magánéleti megoldani valóink kizárása a munkahelyen kikerülhetetlen és ez a megfelelő szintű önismeret hiányában probléma lehet minden érintettnek. Az ügyfélszolgálati munkatárs nem engedheti meg magának, hogy türelmetlen legyen az ügyféllel bármi oka is lenne rá ellenkező esetben még az állásától is elbúcsúzhat.
Az életben, a mindennapokban való helyálláshoz meg kell tanulnunk tisztelni a mienktől eltérő magatartásformákat. A megértésünkkel, olyan emberekkel dolgozhatunk együtt, akikkel korábban ez lehetetlennek látszott. Ha képessé válunk ezeknek a viselkedésformáknak a megértésére és elfogadására valamint meg tanuljuk felismerni és kezelni a bennünk keletkező erre adott reakciót nagy tereket nyithatunk együtt. Számos új lehetőséget kaphatunk, és szívesen dolgoznak majd együtt velünk mások is.

Az önismereti tréning beindítja a fejlődési folyamatokat

Az önismereti tréning beindítja a fejlődési folyamatokat így a résztvevők tovább tudnak dolgozni magukon a hétköznapi helyzetek során. A folyamat során a résztvevők segítséget kapnak abban, hogy a bennük rejlő képességeket, tudást és tapasztalatokat a lehető leggyümölcsözőbben használják fel önállóan a céljaik megvalósításának érdekében. A felelősség és a feladatok elvégzése minden esetben az adott személyé marad. A segítő tréner nem veszi át azokat. A fejlődés és változás a személy elköteleződése nyomán a saját belső erőforrásai mozgósításával következhetnek be.

 

 

A generációváltás buktatói

Családi vállalkozást működtetni nem egyszerű feladat, mégis a világ minden táján népszerű. Az alapító tulajdonosok előbb utóbb szembesülnek  a generációváltás megoldásra váró feladatával. Mi történik, ha nincs utód? Ki viszi tovább a céget? Milyen megoldások, lehetségesek, ha a generációváltás nehézkes, a  gyerekeink nem választják a folytatást?

A családi vállkozás hosszú távra tervez

A családi vállalkozások tagjai, ahogyan a nevében is hordozza maguk is részesei a vállalatnak és azon belül különböző tisztségeket töltenek be. Lényeges vonása az ilyen vállalkozásnak, hogy mindig hosszú távra tervez. A lojalitás és a hagyományok hangsúlyosak. Méretüknél fogva egyszerűbb a döntéshozatali rendszer, mint egy nagyvállalatnál. A döntések meghozatala és végrehajtása gyors. Nem riadnak meg a kockázatvállalástól sem.

Hátránya az ilyen vállalkozásoknak hogy sérülékenyek. Az alapokat lerakó és stabil birodalmat építő első generációt kevésbé lelkes és hozzáértő követheti, ami menthetetlenül hanyatláshoz vezet. Az első generációs vállalkozások azért tudtak megszületni, fejlődni és fennmaradni, mert az alapító volt maga motor. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az első generációváltást  a családi vállalkozások kétharmada a másodikat csupán az egyharmada éli túl. Magyarországon a második világháború utáni államosítások miatt, amikor gyakorlatilag megszűnt minden családi vállalkozás csak első vagy második generációs vállalkozások vannak.

Melyek a generációváltás buktatói?

A generációváltás lehet a tulajdonosi körben történő és a menedzsment körében történő váltás. Ez a kettő a családi üzletekben gyakran fedi egymást. A gyakorlatban először a napi feladatok kerülnek át az utódok kezébe maga a tulajdon csak később. Az teljesen kiszámíthatatlan, hogy mennyire nyitott a következő generáció az üzlet átvételére. Vannak, családok ahol ez természetes van ahol nincs kinek átadni és van, ahol az utódok nem választják a szülők útjának folytatását. A legegyszerűbb eset amikor van kinek továbbadni a stafétát, de a felkészítését a feladatra nem lehet megspórolni.

Felkészítés szakmailag és vezetőként

A felkészítésnek szakmailag és vezetői képességekre vonatkozóan is meg kell történni. Régen a mesterlegényt elküldték külföldi tanulmányútra tapasztalatokat gyűjteni. A saját lábára állva felkészült, tapasztalt vezető válhat belőle, amit a családi fészek védelmében nem tud ezen amódon megtapasztalni.

Ha nincs utód, akkor bonyolultabb a helyzet. Utód híján általában értékesítik a vállalkozást, a bevételt pedig tartalékolják a nyugdíjas évekre vagy jótékony célokra fordítják. Ilyenkor csupán azt kell eldöntenie a tulajdonosnak mikor, kíván kivonulni az üzletből. Van rá példa, hogy a vér szerinti utódok egyike sem érdeklődik az üzlet iránt, de az unokák vagy vejek valamelyike érdeklődő és alkalmas is a feladatra.

Family office bevonása

Ahhoz hogy ebben az esetben is minden gördülékenyen menjen praktikus megoldás a family office bevonása. Ez egy olyan üzletszerű bizalmi szervezet, amely kezeli a családi vállalkozás vagyonát és ellátja a tulajdonosi teendőket. Nyomon követi azt is, hogy a következő nemzedék milyen módon nő bele a tulajdonosi szerepbe. A megbízást a korábbi tulajdonos adja a feladatra és az ő elképzelései alapján működik tovább a cég. A leszármazottak gyermekek, unokák csak akkor kaphatnak vezető beosztást a cégben, ha megfelelnek a feltételeknek. Az ezzel kapcsolatos tanulmányaikhoz anyagi segítséget kapnak. Ideális esetben a személyes teljesítmény és nem a családi kötelék juttatja a családtagokat pozícióhoz. Ez sajnos nem megy összeütközések nélkül így a family office ügyvezető nem elég, hogy jó jogász vagy közgazdász, de elengedhetetlen, hogy pszichológiai érzékkel is rendelkezzen.

Családi alkotmány

A családi alkotmány, ha szerződésként van, megfogalmazva tartalmazhat elővásárlási jogokat, a családtagok ki és belépési lehetőségeit. Ezzel a családtagok egymás felé vállalnak kötelezettségeket a cég továbbvitelével kapcsolatosan és leninkább morális iránymutatás a családtagok számára. A családi alkotmány tényleges alkalmazhatóságának biztosítéka lehet egy family office. Ebben az esetben nem a családtagok, hanem egy közös bizalmas érvényesíti a családi alkotmányt az ettől eltérni kívánó családtagokkal szemben.

Előfordul olyan eset, amikor a családtag lelkes az üzlettel kapcsolatosan, a családfő mégsem támogatja a részvételét az üzletben. Ez általában két okra vezethető vissza. Az egyik, hogy valóban alkalmatlan a feladatra vagy a családfő rosszul látja a helyzetet.
Vannak emberek, akik minden igyekezetük és odaadásuk ellenére alkalmatlanok a cégvezetésre és a jelenlétükkel több hátrányt okoznak, mint hasznot. Ebben az esetben mindenképpen nagy segítség egy bizalmi vagyonkezelő és egy family office menedzser.

Miben segíthet a családi alkotmány megléte?

Ha hiányzik az alapvető szeretet és bizalom a családtagok között, akkor nehéz igazságot tenni a családi viszályok közepette. A jog csupán kisegítő eszköz a tisztességet, józanságot és becsületet semmivel nem lehet helyettesíteni. A generációváltás kivitelezésében segítség egy családi alkotmány megléte a jó szakember pedig segít helyre tenni a vitás kérdéseket.

Lehetetlen feladat a generációváltás külső segítség nélkül?

A családi vállalkozás körül egy sor szakértő van eleve jelen: ügyvéd, adótanácsadó, könyvelő, pénzügyi tanácsadó. Családja válogatja, kinek mire van szüksége, de általában szükség van külső segítségre, aki ismeri a családi helyzetet, de érzelmileg nem érintett. Olyanra, aki tud közvetíteni a családtagok között, ha szükséges a viharos érzelmekkel terhelt helyzetekben. Aki az együttműködés felé tereli a feleket egy megbízható, külső szakember.

 

 

 

 

Egészséges személyiség: mi kell hozzá?

A stressz önmagában nem betegítő. A stresszre adott válaszon múlik kialakul-e a betegség vagy sem. A világlátásunk és az, hogy megoldásközpontúan gondolkodunk-e szoros összefüggést mutat az egészségünkkel.

A strapabíró személyiség jellemzői

A strapabíró személyiségre jellemző hogy képes az elköteleződésre. Hisz benne, hogy amit tesz az jó, helyénvaló. Vannak, céljai tud teljes emberként élni és cselekedni. Az elkötelezett embernek vannak kitűzött céljai. Képes rá hogy megkülönböztesse a lényegeset a lényegtelentől. Ha akadályok bukkannak, fel a megoldást keresi nyafogás helyett. Ehhez számos eszköz sajátítható el a stresszkezelés tréning keretében.

A változás mindig biztos

A világunkban egyetlen dolog biztos és ez a változás. Minden viszonylagos, elvesztettük azokat a fix pontokat, ami alapján az értékrendszerek között sorrendet vagy összefüggést teremthetnénk. Vannak nézőpontok, amelyek szerint annak az öt embernek az átlaga, vagy akivel a legtöbb időt töltöd el. Ebben sok igazság van. Hajlamosak vagyunk a barátainkat utánozni. Ha ők motiválóak, sikeresek akkor mi magunk is nagyobb eredményekre törekszünk. Érdemes tehát megválogatnunk kikkel töltjük el az időnket.

Az önazonosság kialakulása

Az önazonosságunk kialakulása egy folyamat. Kamaszkorukban példaképekhez ragaszkodunk, a szüleink az egyik legfontosabb mintaadónk akkor is, ha ellenállunk nekik. A tágabb család, az osztályközösség és a barátok is meghatározó. Ez az úgynevezett átvett identitás. Külső dolgok határoznak, meg amelyekkel teljes mértékben tudunk azonosulni akkor is, ha csupán átvett dolgok. A serdülőkorban a személyiség kis mozaik darabkái lehetővé teszik, hogy sokféle képpen viselkedjünk, amelyek akár egymásnak ellentmondó minták is lehetnek. A még éretlen személyiség könnyen billenhetünk ilyen, olyan irányokba.

Kevés a biztos pont az életünkben

Ma a társadalmi elvárások nem adnak hozzá támpontot, hogy szilárd életutunk legyen. A ma embere projektek alapján teremti az életét. Ma már senki nem lepődik meg, rajta ha az üzletember beleunva és belefáradva az üzleti világ taposómalmába fél évre Indiába megy meditálni. Az is természetes, ha csapatépítés címén nagy ereszd el a hajamat buli keretében mindenki elengedi magát. Ez a világ támogat minket abban, hogy éljük meg bátran a résszemélyiségeinket mindenféle rendezettség nélkül és ez egyáltalán nem baj.

Az elköteleződés hiányában a menekülést választjuk

A részekben maradt önazonosság nem teszi lehetővé, hogy elkötelezett életet éljünk. Bármikor manipulálhatók, meggyőzhetők vagyunk, és ezek alapján sodródunk. Az életünk a pillanat megragadásáról szól. Arról hogy éppen a legjobbat vegyük ki az adott helyzetből. Nem a megoldásokat keressük, az adott helyzetben hogyan lehetne jobb, hanem azt hogy hogyan meneküljünk ki belőle. Ha elkötelezettek vagyunk, akkor megoldjuk és nem munkahelyet vagy párkapcsolatot cserélünk egy felbukkanó nehézség esetén.

Az elköteleződés hiánya számos területen gondot okozhat

Ha hiányzik az elköteleződés, akkor erőtlenek leszünk hozzá, hogy következetesek és önazonosak legyünk. A ma fiataljai számára nem természetes az elköteleződés. A személyiségfejlődésük formálódó szakaszát hosszan elnyújtják. Ide kapcsolódnak a mama hotel és hasonlók. Minél tovább gyermeknek maradni, elkötelezettség és felelősség nélkül.  Vannak, akik ezt akár életük végéig is játsszák.
Az elköteleződés hozzásegít ahhoz, hogy olyan személyiséggé váljunk, aki bármilyen helyzetben, betegségben, jóban-rosszban kitart az elvei mellett. Az elköteleződött személyiséggel rendelkező egyénnek bármi adódik akkor is van hite, vannak kitűzött céljai, és képes tenni is értük.
Az elköteleződésnek döntő szerepe van a személyiség kialakulásában.

Generációváltás

Tömeges generációváltás Magyarországon

Számos kutatás szót ejt arról, mekkora kihívás Magyarországon a családi vállalkozások a közeli években végbemenő nagy létszámú generációváltása.
Az átlagos családi vállalkozás vezetője 50 év körüli férfi és még jónéhány éven át az marad. Az európai átlagtól eltérően a Magyarországon szinte teljesen hiányzik a 30 éves kora alatti vezető réteg, emellett az átlagnál magasabb számban vannak a 60 éves kor felett is aktív vezetők. Ez egyrészt arra utal, hogy számos vezető utánpótlás híján nem mehet nyugdíjba akkor, sem ha azt az életkora indokolja, másrészről arra utal, hogy hiányzik az elődök által rátermettnek ítélt motivált és elkötelezett fiatalabb generáció. Ez azért okoz gondot, mert a könnyed generációváltás egyik feltétele az utódba vetett bizalom.

Jellemzően férfi az ügyvezető

A kutatások szerint a családi vállalkozások ügyvezetője 70 százalékban férfi. Az utódlást a vezetésben elsősorban a családi viszonyok határozzák meg. A férfi utódja lehet nő ás a nő utódja is lehet férfi. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a családi vállalkozások felsővezetői különösen a kis és közép vállalkozások esetében nagyon hosszú ideig a helyükön maradhatnak. Hazánk történelmi sajátosságai révén  a családi cégek túlnyomó része az első generációváltás előtt áll.

A generációváltás valódi fejlődést jelent

A többgenerációs cégek a több szakmai tapasztalat révén mind az alkalmazotti létszám mind az árbevétel tekintetében előrébb tartanak az egygenerációs cégeknél. Ezzel párhuzamosan sajnos azzal a ténnyel is számolni kell, hogy megfelelő utódlás híján számos családi vállalkozás csupán addig képes működni, amíg a jelenlegi vezető aktív. A statisztikák szerint a cégek mintegy kétharmada elvérzik a generációváltásban.

Hogyan lehet felkészülni az utódlásra?

A sikeres utódlás megtervezése és megvalósítása akkor is több éven át tart, ha rendelkezésre áll a motivált és elkötelezett utódjelölt. Aggasztó felmérések szerint a hazai családi cégek több mint fele nem rendelkezik utódlási stratégiával. Több mint 40 százalékuk ugyan elmondhatja magáról, hogy van stratégiája de nem rögzítették írásban és csupán mintegy 8 százaléknak van írásban is rögzített terve az utódlásra.

Csupán 30 százalék rendelkezik kijelölt utóddal

Jellemzően a vállalkozások csupán mintegy harminc százaléka rendelkezik kijelölt utóddal. Annak tükrében, hogy a magyar ügyvezetők 25 százaléka már nyugdíjaskorú, további 25 százalék pedig 10 éven belül azzá válik a generációváltásra való felkészültség alacsonynak tekinthető. A nyugdíjhoz közeledve az ügyvezetők fontosabbnak tartják az utód kijelölését és felkészítését a feladatokra. A jelöltek jellemzően családtagok. Az alapítók jelentős része szeretné, hogy a tulajdon és az irányítás is maradjon családi kézben. Ez sajnos nem mindig valósítható meg, mert sok esetben nincs kinek átadni még akkor, sem ha egyébként van utód. A hajlandóság a családi cég átvételére meglehetősen alacsony.
A STEP kutatás szerint az utód kiválasztási szempontjai között a születési sorrend szerinti utódlás szerepe elenyésző, a képzettség és az üzlet iránti érdeklődés a meghatározó.

A hatalom egy kézben

A sikeres generációváltásnak és az előd tényleges nyugdíjba vonulásának egyik feltétele, hogy a kilépő vezetőnek legyenek tervei a nyugdíjas éveire. A családi vállalkozások jellemzője, hogy az üzlet túlságosan a vezetőre épül és nem biztos, hogy fel vannak készülve arra, hogy a jelenlegi vezető kiesik a munkából.
A túlzottan a vezető személyére épülő vállalkozások estében a generációváltás  nehézkesebb lehet. Magyarországi cégek tekintetében több mint 30 százalékban jellemző hogy az ügyvezető igazgató többségi tulajdonos is.

Az új generáció is hagyomány követő – bizonyos területeken

A családi vállalkozásokban a stafétabot átadásának nehézségét okozza és a konfliktusok fő forrásának tekinthet a generációk eltérő vezetési stílusa. Az új generáció jobban hajlik az egyéni erőfeszítések elismerésére, az elődökénél, míg a versenytársak vagy a piaci helyzetek kezelésében a hagyományokat követik.

Stresszkezelés tréning

Hogyan oldjuk a stresszt?

Mindannyian láttunk már rémült macskát felgörbített háttal, felborzolt szőrrel, kitágult pupillákkal. A macska reakciója a veszélyt érezve, ami egy kutya megjelenése a látóterében védekező-támadó pózt vesz fel.  A stressz jelei a mi esetünkben nem biztos, hogy ennyire szembetűnők, de a testünkben lezajló változások hasonlóak.

Stresszforrások

A stresszre adott reakciót menekülési ösztönnek is nevezzük, bár a mai kor stresszhelyzetei nem feltétlenül életveszélyt jelentenek, sőt a legritkább esetben van erről szó, a szervezetünk mégis így válaszol. A hétköznapokban számos alkalommal vagyunk stressznek kitéve, mint például a közlekedésben a forgalom, a zsúfoltság miatt. a szomszéd gyerekek hangosan játszanak, hangos zene szól, a munkahelyi stressz sokféle módját talán nem is kell elsorolni, mindenki a sajátján tudja mely tényezőktől rándul össze a gyomra.

A sok stressz megterhelő a szervezetnek

A zavaró körülmények állandó feszültségben tartanak, túlterhelik az idegrendszert, türelmetlenné, szorongóvá tesznek, amely akár a depressziós állapotig fokozódhat.
Stressz okoznak az életünkben a lelkünkben dúló viharok is. Egy-egy élethelyzet például válás, új munkahely, házasságkötés, kisbaba születése, sok feszültséggel jár. A stressz okozói lehetnek kellemesek éppúgy, mint kellemetlenek, a közös bennük, hogy kibillentenek minket az egyensúlyi állapotunkból.

Az állandó feszültség is sokak számára ismert, a találó menedzserbetegség címkét kapta. Az elfoglalt emberek körében gyakori. A szenvedő alany úgy érzi soha nincs kész a feladataival, állandó nyomás alatt van és össze fog roppanni a ránehezedő feladattömeg súlya alatt.

A szervezetünkben stressz hatására felgyorsul a stresszhormonok termelődése, amelynek következményei a szapora szívverés és légzés, emelkedő vérnyomás és verejtékezés. A vérnyomás emelkedésével több vér kerül az izmokba, amely extra energiát ad a meneküléshez, védekezéshez. A feszültséget keltő esemény elmúltával a szervezet működése visszaáll a normál-állapotba. Ha  túl sokáig maradunk ebben a felpörgetett állapotban, akkor az kimerüléshez vezethet és akár egészségügyi károkat is okozhat.

Testi, lelki hatások

A tartósan feszült állapot életminőség romláshoz vezet és számos pszichoszomatikus betegséghez, gyakran okozdepressziót, kiégettséget. A leggyakrabban előforduló lelki eredetű betegségek a fejfájás, gyomorfekély, a magas vérnyomás, az asztma a neurodermatitisz, a reuma.

Stresszkezelés lehetőségek

A stressz egy bizonyos pontig motivál. Az életünk lapos és unalmas lenne, ha soha nem bukkanna fel semmilyen megoldani való kihívás. a másik véglet, amikor már túlnőnek rajtunk a kihívások és úgy érezzük, összecsapnak a fejünk felett a hullámok. Meg kell találnunk a módját, hogyan kezeljük jól a konfliktushelyzeteket, amelynek remek módja a stresszkezelés tréning, amelynek elérhető a gyermekek számára kifejlesztett változata a Kids’ Skills tréning. Érdemes elkerülni a veszélyes látszatmegoldások, mint például a nyugtatók, altatók, illetve élénkítőszerek. A kávé, cigaretta, alkohol és a drogok átmenetileg és látszólag segítenek, de hosszú távon nagy károkat okoznak nem csupán a testben, de a társas kapcsolatokban is.

Első lépésként keressük meg a stressz valódi okát és nézzünk rá mi az, amit meg kell változtatnunk az életünkben ahhoz, hogy, enyhülhessen a nyomás. A rendszeres testmozgás remek feszültségoldó hatású, a futás vagy séta illetve a kerékpározás jó választás.

A tudatos légzés is feszültségoldó hatású. Az egyenletes légzés önműködően csökkenti a stresszhormon jelenlétét a szervezetben. Csökken a vérnyomás és lassul a szívverés. Ha behunyjuk a szemünket és veszünk néhány mély lélegzetet, máris csökkenhet a feszültség.

Ha már egyedül nem tudjuk megoldani és a túlfeszített tempó miatt állandóan feszültek vagyunk kérjük szakember segítségét.

 

Lelki egészség világnapja margójára

Lelki egészség a családban

Az emberek olyan családokban éljenek, ahol a mindennapi életben a szeretet, az elfogadás, az összetartás és a segítés mellett az egyéni fejlődés, a megküzdő- és alkalmazkodó képesség ad meghatározó erőt. Ehhez néhány gondolat jutott eszembe:

Kölcsönös szeretet és tisztelet

Támogassuk a szülőket és a gyermek(ek)et a kölcsönös szeretet- és tiszteletalapú, bizalmi kapcsolatát a hétköznapi és közélet minden lehetséges területén.

Fontos a generációk kölcsönös, egymást kiegészítő és segítséget adni tudó kapcsolat. A nagyszülők semmivel nem helyettesíthető, fontos tudatosítani, hogy minden korosztályban és korcsoportban elengedhetetlen.

Fordítsunk figyelmet a lelki támogatásokra. Ilyen időszak: a párkeresés, az új család kialakítása, gyermekvárás, változó kor stb. időszaka.

A család megtartó ereje

Manapság sok szó esik a kötődésekről, szükségletekről, melyet segíteni kell, hogy ki tudjon alakulni és a traumák elkerülését, mely a felnőtt ember életminőségére kihatással van.

Családunk tudja erősíteni a szükséges az identitásunk és a személyiségünk kialakulást.  Segítsük gyermekeinket életcéljaik megtalálásában, abban, hogy megleljék pályájukat: felelős, döntésképes, az élethelyzetekkel, a problémákkal megküzdeni képes felnőttekké váljanak, kiegyensúlyozott férfiakká és nőkké érjenek, és bátran kezdjék el önálló életüket.

Kids Skills program

Az iskolákban sok mindent tanulunk, de a családi életre és kapcsolati kultúráról semmi. Segítsük a fiatalokat a párválasztásban, a családalapításban, a családi életre, a kids skills programjával.

Ne legyen ciki vagy tabu, ha olyan külső segítséget, programot, kurzus keresünk, ami a felkészít a családi életre, annak kialakulására az apává/anyává válás folyamatáról.

Beszélgessünk sokat a nagyszülőkkel, hiszen az ő tapasztalataikkal, megoldásaikkal átadják az értékeket, mintákat, példákat láthatunk.

Mai világ kulcsfontosságú elemei, amit jó lenne, ha az iskolában is tanulnánk, de jobb híján keressünk rá tréningeket, szakembereket. Ilyen a kommunikáció, a konfliktuskezelés és a reziliencia, vagyis a megküzdési, alkalmazkodási képességet fejlesztő kurzusok.

Figyeljünk kamaszainkra, hiszen a minden korosztályt érintő krízisek mellet új típusú függőségek (pl. drogok, internet-, játékfüggőség) vannak jelent. Ismerjük meg őket és elkerülési lehetőségeiket.

A középkorúakat érintő „életközépi krízis”, de ma már számolni kell az „életkezdeti krízis”-sel is. Figyeljünk az ezzel lehetséges és valós változásokra.

 

Stresszkezelés tréning

A stresszkezelés tréninget Önnek ajánljuk, ha…

– sok a stressz az életében, és szeretné tudatosan csökkenteni a feszültségét és megőrizni az egészségét;
– szeretne felkészülni a munkahelyi kihívásokra;
– szeretne hatékonyabban kommunikálni, kölcsönösen támogató kapcsolatokat kialakítani és fenntartani;
– szeretné jobban megérteni saját és mások viselkedését, a munkahelyén és a magánéletében;
– nincs ideje hosszú tanfolyamokra, de igénye van a fejlődésre;
– garanciát szeretne a szakmai színvonalra.

Ár: 36.000 Ft (16 óra)

Jelentkezés: kapcsolat@kulcsarkrisztina.hu

www.kulcsarkrisztina.hu

Helyszín:
Trinitum Oktatási és Rendezvényközpont
1015. Budapest
Hattyú utca 14. 3. emelet

Időpontok: 4 alkalom, összesen 16 óra
2019. November 04. hétfő  17.30-21.00 óráig
2019. November 11.  hétfő  17.30-21.00 óráig
2019. November 18.  hétfő  17.30-21.00 óráig
2019. November 25.  hétfő  17.30-21.00 óráig

CSAK Mozdulj meg!

Időpont: 2019. október 12. (szombat)

Helyszín: Új Kajakház  és Ökoturisztikai Központ

 

Előadások:

9.00 – 9.20          Megnyitó: Michl József Polgármester

9.20  –  9.40       Családi értékek és önbizalom – Herceg Hajnalka pszichológus

9.40  –  10.15     Férfiak helye és szerepe a családban – Papp László református lelkipásztor

10.15 – 10.35     Szünet

10.35 – 11.00     Játssz-Ma – Horoszné Dr. Gulyás Margit business és life coach, art coach

11.00 – 11.25     Kérdezz-Felek interaktív előadás az egészségről – Kálmán Krisztina egészségfejlesztő,

11.25 – 11.40    Élet társas-játék – Vígné Kulcsár Krisztina család szakértő

11.40                     Zárszó

 

Tréningek:

9.30-10.00          Stretching – Kálmán Krisztina

10.00-10.30       Gyerek jóga – Brasnyó Mónika

10.30 -11.00       Zumba – Gyimesi Mómika

11,00-11,30       Nordic Walking – Károly Gabriella

 

Info pontok:

CSAK Pont

Stylist – smink és szépségápolási tanácsadás

Biobolt / diatetikus

Egészségügyi mérések

Gyerek sarok

Egészségmegőrzés, fizikai és mentális állóképesség növelése a Do Terra terápiás tisztaságú illóolajok

 

Károly Gabriella VDNOWAS Nordic Walking edző. 

Sportolj a szabadban, kortól, nemtől, edzettségi állapottól függetlenül, mindenki megtalálja azt, ami segíti céljai elérésében!

Szeretettel várlak: 70/384-1004

Facebook: Nordic Walking Tata

 

 

 

 

 

 

Zádoriné Csordás Valéria 

Egészségmegőrzés, fizikai és mentális állóképesség növelése a Do Terra terápiás tisztaságú illóolajok

 

 

 

 

 

 

 

Prana Jóga és Relaxációs Centrum 
2890 Tata, Ady Endre utca 39.

Brasnyó Mónika és Németh Ildikó

Elérheetőség:  +36 (30) 392-8439

info@prana-jogacentrum.hu

 

 

Horoszné Gulyás Margit 

Business és life coach, art coach. Amiben tudok segíteni: motiváció megtalálása, hatékonyság növelése, jobb időgazdálkodás és még sok minden:)

Elérhetőség: +36 70 432 0311.

FB: M-Coaching

 

 

 

 

Kálmán Krisztina 

Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi kar – EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, EGÉSZSÉGNEVELÉS, EGÉSZSÉGSPORT

www.dinamicstudio.hu

Email: krisztinasport@gmail.com

 

 

 

 

 

Herczeg Hajnalka 

pszichológus, CSAK Pont

Elérhetőség: herczeg.hajni@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Kulcsár Krisztina  

pszichoterápiásan képzett tanácsadó, coach, mediátor, család szakértő

www.kulcsarkrisztina.hu

Elérhetőség: kapcsolat@kulcsarkrisztina.hu

 

 

 

 

 

Takács-Schlégel Ildikó

dietetikus

Menta Fitotéka Drogéria

Tata

Elérhetőség: +36 30 425 3067

Email: ildikoschlegel@icloud.com

 

 

Kovács Zsuzsanna

Stylist és smink tanácsadás

Elérhetőség: zsuzsannakowacs@gmail.com

Tel: + 36 20 610 4826

 

 

 

 

 

 

 

Gyimesi Martina

06-30/38-55-032

Az önfeledt tánc, a minden percében élvezhető cardio edzés és a latin zenék varázsa.

A Zumba a legismertebb slágereket és a latin zenék gyöngyszemeit eleveníti meg úgy, hogy a vendégek tanulás nélkül, könnyűszerrel elsajátíthatják a tánclépéseket és a hozzájuk tartozó fitness variációkat.

Tina 2010 óta tartja Zumba edzéseit Tatán és környékén, vendégei a 12-60 éves korosztályt képviselik.

A Zumba kortól és nemtől függetlenül mindenkié!

Kid’s skills egy mai modern finn módszer

A Kids’ Kills módszer segítségével könnyedén megoldhatók az érzelmi és viselkedésbéli problémák.

A gyermekek biztonságos, egymást támogató légkörben élhetik meg a mindennapjaikat, egyszerű stresszkezelési módokat sajátíthatnak el, amelyek átsegítik őket a mindennapok nehézségein.

Ez egy új 15 lépésből álló finn modern technikát tanulhatsz meg! Ezt egy játékos, motivációs módszert, aminek segítségével rövid idő alatt olyan változást érhetünk el, amely hosszú távon, tartósan fennmarad.

A gyermek is messzebbre juthat, például, aki szorong, fél a kudarctól, bizonyos helyzetektől, állatoktól, nehezen tartja be a szabályokat, vagy van néhány kihívás az életében.

Tréner: Kulcsár Krisztina okleveles Kid’s Skills tréner

Helyszín: Budapest

Részvételi díj:
10.000 Ft/óra (egyéni konzultációban, családdal, kb 4-5 alkalom),

30.000 Ft (5×2 óra, csoportos)

Jelentkezni:
christina.kulcsar@gmail.com
Tel: 06-20-662-4569

Az alábbi videóban további részleteket tudhat meg a módszerről: